Kemično čiščenje

  • Čiščenje se izvaja z postopkom posebnega orodja, kar omogoča optimalno vlažnost na materialu in posledično suh material
  • Čiščenje stropa se izvaja z minerali in posebno pištolo, kar omogoča globoko čiščenje brez poškodb oziroma odstopanja samega stropa
  • Čiščenje notranjosti vozila se izvaja z ekološkimi čistili za popolno dezinfekcijo brez kemičnih dodatkov
  • Vsa čistila so naravna
  • Izredno priporočljivo pri novorojenčkih
 
 
Preberi več

Notranjost avtomobila je hitro lahko zelo umazana. Za razliko od vašega doma je pri avtomobilu umazanija veliko večja in hitrejša. Vsakič ko se usedete v svoj jekleni konjiček dodate nekaj umazanije, ki jo nehote prinesete od zunaj. Vsakokrat ko pijete ali jeste, dodate nekaj drobtin ali razlitja, v bistvu samo če sedite v avtu spustite lase,odmrlo kožo, kihanje, ličila ter druge onesnaževalce.

Kemično čiščenje vozilZelo pomembno je, da se v avtu dobro počutite, saj večino časa preživite ravno v njem. Naj notranjost vašega avtomobila prijetno diši in naj bo »razkužena«. To dosežete samo, če ga redno čistite ter si privoščite globinsko čiščenje avtomobila vsaj 3 - krat v letu, še posebej, če kadite.

Prav tako je pomembno, da si umislite globinsko kemično čiščenje celotnega avtomobila Ko si kupite nov oziroma rabljen avto, da ga razkužite in da se v njem lagodno počutite. To je vrhunska rešitev za rabljene avtomobile, avtomobile za nadaljnjo prodajo in vse ljudi ki ljubijo čistočo.

Medtem ko je veliko poudarka za vse vrste lakov oziroma barv, kako se polirajo ali zaščitijo, je pa zelo malo podatkov o tem kako se pravilno kemično (globinsko) očisti notranjost vozila - avtomobila.

Kot profesionalci za kemično in globinsko čiščenje vozil moramo pri AVTO HORVAT poznati vse materiale, zato ker ima vsak material različne postopke čiščenja. To pomeni, da je potrebno popolno razumevanje sestave teh materialov, od tkanine, usnja, plastičnih mas, najlon (preproge), zaščitenega usnja itd. V nasprotnem primeru se lahko material hitro poškoduje. Imamo popolno znanje o tem na kakšen madež lahko naletimo in posledično kako ta madež odpravimo.

Vsa čistila so ekološko neoporečna in so oblikovan za posebno kemično čiščenje materialov v avtomobilu. Nujno morajo biti čim bolj blaga in obenem super čistilna.

Vse preveč je manjših podjetji, ki se hočejo ukvarjati s čiščenjem in za to nimajo potrebnega znanja. Recimo uporabljajo čistila, ki niso namenjena kemičnemu oziroma globinskemu čiščenju notranjosti, se pravi da uporabljajo razne motorne razmaščevalce za čiščenje preprog ali usnja, ki sicer do neke mere očistijo določene madeže, vendar so zdravju škodljivi, ker so namenjeni za materiale kot so kovina, guma,… To lahko primerjamo s pranjem avtomobila z detergentom za posodo ali kopanje v detergentu za pranje perila.

Motorni razmaščevalci, ki imajo ph od 12 do 14 in kavstično sodo ali natrijev hidroksid, lahko hitro uničijo preprogo ali oblazinjena vlakna in pa seveda usnje. Tudi uporaba manj agresivnih, večnamenskih čistil za preproge ni dobra praksa.

Kemično globinsko čiščenje je potrebno enako vzdrževati kot barvo na vašem vozilu. Dosledno vzdrževanje notranjosti je ključni del ohranjanja vrednosti vašega avtomobila.

Pri AVTO HORVAT izbiramo le prava čistilna sredstva ki se uporabljajo le kot profesionalna čistila in se jih ne da kupiti v trgovini v manjši količini.

Perfekcionizem je naša vrlina in  zato v notranjosti avtomobila pri kemičnem čiščenju nobena stvar, ki je sestavljena iz različnih površin, kotičkov itd., ne ostane neočiščena. Veliko kotičkov samo čaka, da se spregledajo vendar pri nas nobena stvar ni prepuščena naključju. Profesionalci deteljnega čiščenja uporabljamo prave produkte za prave materiale.

Z našimi storitvami kemičnega globinskega čiščenje v celoti obnovite notranjost. Ta storitev se giblje od stropa do podna ter očisti in odstrani vse madeže ter vse neprijetne vonjave; rezultat pa je čist, svež, negovan avto, ki diši in zgleda kot nov.

Pri kemičnem globinskem čiščenju mora biti notranjost narejena izjemno natančno, kar se mora seveda poznati tudi na končnem izdelku (npr.: usnje mora ostati mat tudi po samem čiščenju in pri sami negi).

Globinsko kemično čiščenje vozil

Globinsko čiščenje vozil je potrebno. Tkanine v avtomobilu so izpostavljene ekstremnim vplivom, kot so temperaturne razlike, obraba istih mest in obsevanje sončnih žarkov skozi stekla. Globinsko čiščenje vozil zagotavlja dobro počutje v vašem avtomobilu, z rednim čiščenjem, ki je priporočljivo vsaj trikrat letno, še posebej, če v avtu kadite. Globinsko kemično čiščenje vozil predstavlja nadgradnjo osnovnega notranjega čiščenja. Vozilo sprva počistimo s suhim postopkom, kateremu sledi mokro globinsko čiščenje vozil, s katerim očistimo notranjost. Globinsko kemično čiščenje vozil pomeni, da vaš jekleni konjiček očistimo od stropa do tal, pri čemer posebno pozornost namenjamo usnjenim površinam. Le-te je potrebno zaščititi vsaj enkrat letno. Učinek dosežemo s posebno kremo, ki povrne usnju mehkobo in sijaj. Postopek čiščenja notranjosti traja od 8-10 ur.

Generalno globinsko in kemično čiščenje avtomobila

Globinsko čiščenje avtomobila je delikaten postopek. Kljub pazljivosti je lahko notranjost avtomobila umazana, saj se v njej poleg umazanije, ki jo prinesemo od zunaj nalagajo tudi lasje in odmrla koža. Da bo notranjost avtomobila razkužena in bo hkrati še prijetnega vonja omogočita generalno globinsko in kemično čiščenje avtomobila. Globinsko čiščenje notranjosti avtomobila se prične z grobim sesanjem večjih delcev, ki mu sledi fino sesanje sedežev, stropa, vrat, predalov, tal, tepihov in prtljažnega dela. Sledi kemično čiščenje, pri katerem se celotna notranjost očisti s čistili, ki so ekološko neoporečna, oblikovana za posebno čiščenje materialov v avtomobilu. Nujno zanje je, da so blaga, hkrati pa dosegajo visoko učinkovitost. Globinsko čiščenje avtomobila se prične s čiščenjem stropa, armaturne plošče, volana, menjalnika, sedežev, pasov, tepihe, vrata, prtljažni del ter prostore med vrati, pod sedežem in za rezervno kolo. Generalno globinsko in kemično čiščenje avtomobila zajema tudi čiščenje stekel na zunanji in notranji strani, odstranjevanje nalepk in nebleščeč premaz plastike in armature. Globinsko čiščenje avtomobilov lahko izbirate med celovitim čiščenjem vozila, ali pa se odločite zgolj za eno komponento, ki jo želite na vašem jeklenem konjičku temeljito očistiti.

Maksi globinsko kemično čiščenje avta

Postopek imenovan maksi globinsko kemično čiščenje avta je v osnovi enak kot pri globinskem in kemičnem čiščenju, pri čemer se dodatno od znotraj očisti steklo, da se ne rosi, od zunaj pa se namaže vsa plastika, platišča in gume. Maksi globinsko in kemično čiščenje avta pripomore k tem, da plastični deli pridobijo svojo prvotno barvo in se sproti lažje čistijo.

 

Kemično čiščenje avta